Ajankohtaista

12.05.17
”Sanasta kuvaan”

Visavuoren museon kesänäyttely ”Sanasta kuvaan” tuo esille harvoin nähtyjä kirjailijamuotokuvia. Näyttelyn taustalla on monisäikeinen verkosto, joka kutoo yhteen Sääksmäen kirjallisen perinnön ja Visavuoren taiteilijapersoonat ystävineen. Näyttelyssä on esillä maalauksia ja veistoksia yli sadan vuoden ajalta ja näyttelyn taiteilijakaarti on nimekäs. Vanhempia mestareita edustavat esimerkiksi Venny Soldan-Brofeldt, Wäinö Aaltonen, Essi Renvall ja Väinö Kunnas. Uudempia taitureita taas Jani Leinonen, Marjatta Tapiola ja Ulla Rantanen. Yhteensä teoksia on esillä 35. Teokset esittävät 30 eri kirjailijaa 24 eri taiteilijan kuvaamana.

”Sanasta kuvaan”-näyttelyn sisarnäyttely on samaan aikaan esillä Visavuoren lähellä, Voipaalan taidekeskuksessa. Voipaalassa on esillä ”Taiteen lukusali”, jossa esitellään moninaisia, kuvataiteellisesti korkealentoisia taiteilijakirjoja, ja Voipaalassa on myös kiellettyjen kirjojen lukunurkkaus.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Voipaalan taidekeskuksen ja Suomen Kirjailijaliiton kanssa. Näyttely on osa Suomen Kirjailijaliiton 120-vuotisjuhlavuotta.

”Sanasta kuvaan- Kirjailijamuotokuvia” Visavuoren museossa 12.5.-10.9.2017.

”Sanasta kuvaan – Taiteen lukusali” Voipaalan taidekeskuksessa 10.6.-10.9.2017 www.valkeakoski.fi/voipaala


Voipaalan taidekeskus, Sääksmäentie 772, Sääksmäki/Valkeakoski