previous arrow
next arrow
Slider

Näyttelyt

Kari-paviljongissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Yläkerran näyttelytilassa on esillä Karin pilapiirrosnäyttely, joka vaihdetaan eri teemojen mukaisesti aika ajoin. Visavuoren kokoelmissa on yli 8000 Karin piirrosta, joten materiaalia näyttelyihin riittää. Alakerran näyttelytilassa järjestetään sekä omien kokoelmien että vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä.

 

Visavuoren uudistettu ateljee

Lähestulkoon koko museoajan muuttumattomana pysynyt ateljeen veistosnäyttely on nyt uudistettu täysin. Esille pääsevät piilossa pysyneet veistokset ja temaattisuus nostaa esimerkiksi hienot Kalevalaiset veistokset keskiöön. Samoin Pariisin vuosien tarina on keskitetty yhteen, ja huikean hienot hautamuistomerkit – joista harvemmin puhutaan – saavat nyt loistaa pääosassa.

Ateljeen keskelle on saatu Suomen Rautatiemuseon lahjoituksena yksi Helsingin Rauta-tieaseman Lyhdynkantajien eli VR:n kivimiesten alkuperäinen lyhty: Lyhdynkantajat konservoitiin vuonna 2013 ja samalla lyhdyt uusittiin. Yksi alkuperäinen lyhty toimii nyt ateljeessa ”valokuvapöytänä”.

Emil Wikström oli kiinnostunut monista eri alan asioista. Esille tulevat nyt ensimmäistä kertaa myös Wikströmin Pariisista ostama kaukoputki, 1700-luvulta peräisin oleva planeettamalli, mikroskooppi ja Visavuoren urkujen ilmanannosta huolehtiva höyrykone.

Urkuparven ilme on myös uudistunut kokonaan: uuden ilmeen pohjana on vanha valokuva, jonka avulla moni museon kokoelmien huonekalu löysi alkuperäisen paikkansa.

 

 

Meneillään olevat näyttelyt

» Ihana aamu

 

Tulevat näyttelyt