Ruokasali_ylapalkki
Ateljee_ylapalkki
previous arrow
next arrow

Museopoistot muotokuvaksi

Visavuoren museossa on paljastettu Emil Wikströmin muotokuva, joka on toteutettu museon kokoelmapoistokirjoista. Muotokuvan on toteuttanut vanhojen kirjojen kierrättämiseen erikoistunut taiteilija ja muotoilija Katri Oikarinen.

Visavuoren museo sai luetteloitua vuosina 2015-2017 Emil Wikströmin kotikirjaston kirjat. Kirjojen joukossa oli myös kirjojen osia ja niin huonokuntoisia kirjoja, ettei niitä voitu säilyttää osana kokoelmia. Visavuoren museo toteutti näiden kirjojen osalta kokoelmapoiston lahjoittamalla aineiston Katri Oikariselle ja antoi hänelle vapaat kädet toteuttaa kirjoista uusiokäyttöä. Tuloksensa oli muotokuva Emil Wikströmistä. Muotokuva koostuu n. 10 000sta halkaisijaltaan yhden senttimetrin kokoisista ympyröistä, jotka on leikattu poistokirjojen sivuista. Teoksesta voi löytää erilaisia yksityiskohtia, kuten tähtitaivasta, kasvoja ja tekstiä.

Teokseen on käytetty vain osa Visavuoren museon poistokirjoista ja Katri Oikarinen voi työstää materiaalia edelleen. Emil Wikströmin muotokuva sekä myös materiaalin jatkotyöstö ovat osa Katri Oikarisen muotoilijan opintoja ja hänen opinnäytetöitään Aalto-yliopistossa.
Visavuoren museo on säilyttänyt tiedot kaikista poistetuista kirjoista.

Lisää Katri Oikarisen kirjataidetta: http://katrioikarinen.wixsite.com/kirjataide

Lisätietoja

Taiteilija Katri Oikarinen, katri.oikarinen@yahoo.com tai 040 72 00 343
Museonjohtaja Pälvi Myllylä, palvi.myllyla@valkeakoski.fi tai 040 759 7719