Syksyn ja talven aukioloajat

Aukioloajat

Syyskuun alusta toukokuun loppuun asti olemme avoinna ke-su klo 10-16. (Poikkeuksena joulutauko 20.12.2021-6.1.2022)

Museovierailulle ei tarvitse tehdä ennakkovarausta. Tule museoon vain terveenä ja huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä. Pyydämme käyttämään kasvomaskia tai visiiriä museovierailun ajan.

Liput lunastetaan sisäänkäynnistä Kari-paviljongista (Liput 10 € / 8 € / 2 € / museokortti).

Visavuoren museokahvila on avoinna vain kesäisin. Suosittelemme vierailijoille Voipaalan kartanokahvilaa noin 5 kilometrin päässä.

Tervetuloa turvallisesti museoon!

Esillä nyt:

Aikakoneita ja utopioita – Kotiinpaluu

Aikakoneita ja utopioita on kolmessa museossa, Tarvaspäässä, Ainolassa ja Visavuoressa nähtävä näyttelykokonaisuus, jossa museot tutkivat mahdollisuuksiaan toimia yhteiskunnallisissa murroskohdissa. Taustana näyttelylle on tämän hetken ajankohtaisin murros, ilmastonmuutos, joka pakottaa meidät ajattelemaan uudestaan arjen valintoja: ruokaa, matkustamista ja asumista.

Visavuorennäyttely “Kotiinpaluu” esittelee asumisen menneisyyttä ja luo näkökulmia myös tulevaisuuteen. Emil Wikström rakensi Visavuoresta oman pienoismaailmansa, asumisen utopian, jossa työnteko ja harrastukset olivat läsnä päivittäisessä elämässä. “Kotiinpaluu” näyttely nostaa esiin rakennusten yksityiskohtia äänimaailmojen, valojen ja nykytaiteen keinoin. Erityisesti kiinnitämme huomion kolmeen asumisessa eniten ilmastonmuutokseen vaikuttavaan asiaan: yksityisasumisen lämmitykseen, valaistukseen ja viilennykseen.

Näyttelyn tiedotusta voit seurata verkkosivulta aikakoneitajautopioita.fi, sekä näyttelyn omilta facebook- ja instagram-sivuilta. Toimittaja Meri Parkkinen julkaisee podcasteja, joissa haastatellaan näyttelyn taiteilijoita, tekijöitä, suunnittelijoita ja alan asiantuntijoita. Löydät linkin podcasteihin verkkosivujen kautta.

Nykytaiteilijat: Vilma Määttänen, nabbteeri, Nestori Syrjälä, Markus Tuormaa, Liito-oravat Papana & Norkko ja Vidha Saumya & Ali Akbar Mehta.
Nykytaiteen kuratointi Hanna Johansson
Kokoelmien kuratointi Sandra Lindblom
Äänisuunnittelu ja sävellys Joona Lukala & Eetu Moisio
Näyttelyarkkitehtuuri Alisha Davidow
Projektipäällikö Mari Viita-aho
Graafinen suunnittelu TSTO

Näyttelyhankkeelle on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriön erityisavustus taiteilijoiden näyttelypalkkioiden maksamiseksi.
“Aikakoneita ja utopioita – Kotiinpaluu” 8.5.2021 – 31.1.2022.