Karin 100-vuotisjuhlanäyttely

”Vastavirtaan”
Karin 100-vuotisjuhlanäyttely
Hei, olen Kari. Täytän tänä vuonna sata vuotta. Olin aikoinani Suomen kuuluisin pilapiirtäjä – ja olen kai sitä edelleen. Kun eräänä vuonna äänestettiin ketkä kymmenen henkilöä pitäisi Suomessa pelastaa pommisuojaan katastrofin sattuessa, olin minä yksi valituista. Niin suosittu minä olin, Kekkosen jälkeen kakkonen.
Ajattelin vähän juhlia. Koko Kari-paviljonki on uudistettu ja esillä on aivan uudenlainen näyttely. ”Vastavirtaan” –sellaisen nimen minä valitsin näyttelylle, olinhan minä aina vähän vastaan… kaikessa. Mutta lukijoiden mielestä minä olin usein oikeassa ja sanoin asiat niin kuin ne olivat, pelkäämättä ketään.
”Vastavirtaan”-näyttelyssä kerron, miten hahmoni ja piirrokseni syntyivät. Muistelen Kekkosta, olen välillä vähän vakavana ja mietin myös sananvapautta. Pilapiirroksia on esillä vaikka kuinka paljon, mutta myös maalauksia, sotakuvia, kuvituksia ja muuta hassua, mitä matkan varrella olen tehnyt. Pelkään pahoin, että vaikka olisi tehnyt mitä tahansa, olisin onnistunut. Minusta olisi tullut hyvä muusikko, hyvä kirjailija, mutta eihän ihminen kaikkea ennätä.
Tulkaa juhlimaan syntymäpäiviäni naurun voimalla!
”Vastavirtaan” 30.4.2021 saakka Visavuoren Kari-paviljongissa